Upplev Swedese-katalogen!

cover-2013.jpg

Swedese Möbler
Formvägen
Box 156, 567 23 Vaggeryd
Tel 0393 797 00
Fax 0393 122 44
info@swedese.se

 

Leveransadress
Håkan Trulssons väg 12
567 30 Vaggeryd

Vi sätter färg på Amsterdam!

12 maj 2012

Den 7–9 juni visar vi färgglada delar av vår nya, inspirerande kollektion på Design District i Amsterdam.

Vi har alltid tyckt om att visa våra möbler i färgglada tyger. I vår nya kollektion har vi också satt färg på möbler i trä, som rockhängaren Tree och pallen Spin.

I vår monter på Design District i Amsterdam visar vi möbler formgivna av Claesson Koivisto Rune, Broberg & Ridderstråle, Roger Persson, Corinna Warm, Staffan Holm, Michael Young, Katrin Olina, Barber Osgerby and Yngve Ekström – de flesta i lyckliga kulörer.

Välkommen till Design District på Taets Art Gallery, Hemkade 18 (Hemburgterrein), Zaandam, monter S04. Torsdagen den 7 juni kl 11.00–21.00 och fredagen den 8 juni kl 11.00–18.00 – endast branschfolk. Lördagen den 9 juni kl 10.00-16.00 är allmänheten också välkommen!


Årets möbel!

7 februari 2012

Fler bilder

Redan kvällen innan Stockholm Furniture Fair öppnades fick Swedese det prestigefyllda "ELLE Interiörs Designpris" för soffan Continental, formgiven av Claesson Koivisto Rune.

"ELLE Interiörs Designpris delas ut i 13 kategorier till det allra bästa inom svensk design under det gångna året. Urvalet görs av ELLE Interiörs redaktion och "vinnarna håller högsta nivå, såväl nationellt som internationellt".

Inte nog med det: priset är dessutom ELLE Interiörs nominering till det internationella priset ELLE Deco International Design Awards, som delas ut i samband med möbelmässan i Milano i april varje år. Världsvinnarna röstas fram av redaktionerna på de 28 systertidningarna i ELLE Deco-nätverket. Och psst... lagom till mässan får soffan Continental en lillasyster, nämligen fåtöljen med samma namn. Också den en modern och cool möbel!

Läs mer om Continental här.


London Design Festival

15 september 2011

Fler bilder

 • Designjunction, Victoria House Basement
 • Victoria&Albert Museum
 • Skandium

Den årliga designfestivalen i London äger rum den 17–25 september och består av utställningar och tillställningar över hela stan.

En av de viktigaste destinationerna är utan tvekan Designjunction på Victoria House, 37–63 Southhampton Row, t-banestation Holborn. Här visas det bästa och mest intressanta av global design just nu, bland annat möbler av Swedese. Kreativ designer för utställningen är den brittiske formgivaren Micheal Sodeau.

Från Holborn tar man lätt den mörkblå linjen (Piccadilly) till Victoria&Albert Museum, som i samband med designfestivalen firar att London är kreativitetens huvudstad med en mängd evenemang: installationer, special events, föredrag och workshops... Och förstås utställningar: bland annat en om den fina grafiken i Londons tunnelbana.

Från V&A Museum är det bara några hundra meter till designbutiken Skandium på 245–249 Brompton Road, som bl a säljer Swedeses möbler. För första gången någonsin i Storbritannien visar Skandium en retrospektiv utställning om våra goda vänner, formgivarna Claesson Koivisto Rune. Utställningen pågår från den 22 september–7 november 2011.


Swedese på Clerkenwell Design Week, London

20 maj 2011

Välkommen till Swedese som ställer ut i den gamla Victorianska och K-märkta Farmiloe Building.

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av
Claesson Koivisto Rune, Roger Persson, Thomas Bernstrand, Lime Studio, Isaac Chen, Michael Young, Marina Bautier, Michaël Bihain, Katrin Olina och Naoto Fukasawa.

Välkommen att besöka oss i Farmiloe Building, 34 St. John Street i östra centrala London, 24–26 maj 2011. Öppet dagligen 10.00–21.00.

Läs mer om evenemanget på http://www.clerkenwelldesignweek.com/exhibitions/farmiloe-building/


Möbler, mattor, design

5 maj 2011

För första gången någonsin visar Claesson Koivisto Rune sina möbler och mattor tillsammans – i Stockholm och i Båstad.

Vi har något gemensamt, Swedese och Märta Måås-Fjetterström. Bägge företagen har en skattkista av designhistoria att luta sig emot – och båda blickar framåt. Vi har en tradition av hög kvalitet och hantverkskunnande, och vi tillverkar i Sverige.
Och så har vi Claesson Koivisto Rune: design- och arkitekturtrion som slagit både Sverige och världen med häpnad. De har formgivit verk för oss båda, som vi nu för första gången visar tillsammans. Möbler, mattor, design – solitärer som skapar en ny helhet.

Möbler, mattor, design visas den 6–26 maj på Swedese Shop+Showroom, Narvavägen 10, Stockholm. Öppet: måndag-fredag 11–18 
lördag 11–15.

Möbler, mattor, design fortsätter den 1 juni–14 augusti på Märta Måås-Fjetterström, Agardhsgatan 9, Båstad. Öppet måndag–lördag 10–18 och i juli och augusti även söndag 10–18.

Mer om Claesson Koivisto Rune


Bläddra långsamt!

12 april 2011Imagekatalogen är till för långsam och njutningsrik bläddring – för idéer och inspiration ...

2011 års imagekatalog.

Det är möblerna som gör miljön. Det är detaljerna som gör helheten. Eller om det är tvärtom? 2011 års imagekatalog är nu tryckt, som alltid med förhoppning om att ge idéer och inspiration.


Molnfri himmel i Milano

7 april 2011

Salone Internazionale del Mobile i Milano, 12–17 april 2011.

Som vanligt ser möbel- och designbranschen fram emot att möta våren med en espresso och en glass på en uteservering i Milano. Eller kanske med ett glas spumante...

Swedese ställer förstås ut på Salone Internazionale del Mobile, och i år visar vi en rad brillianta, intelligenta och snygga möbler formgivna av Broberg & Ridderstråle, Thomas Bernstrand, Isaac Chen, Claesson Koivisto Rune, Staffan Holm, Lime Studio och Roger Persson. Vi ser fram emot en på alla sätt molnfri himmel – något askmoln från den isländska vulkanen Eyjafjallajökul blir det faktiskt inte i år!

Välkommen att besöka oss i vår monter D43 i Hall 16 den 12–17 april 2011. Öppet dagligen 9.30–18.30.


Designer's Saturday 19 mars 2011

18 mars 2011

Swedese ställer ut på Knäppfabriken (f.d. Smålands Konstarkiv) i Värnamo under Designer's Saturday. Utställningen håller öppet 10-16. Välkomna!

 


Med rotation på tillvaron

15 mars 2011

Fler bilder

Sköna Hems prestigefyllda pris Årets möbel 2011 till Swedeses pall Spin.

När Staffan Holm visade prototypen till pallen Spin på Möbelmässan i Milano förra året var det många som blev irriterade. Varför visa en möbel som inte går att tillverka?

Men skam den som ger sig. Swedeses ingenjörer, snickarmästare och formgivaren bestämde sig för att i samråd lösa uppgiften. Resultatet blev den skulpturala och nästan overkliga pallen Spin. En stark och stilig, enkel och grundläggande möbel, som både samtalar med mästaren Aalto, förmedlar en problemlösning och inbjuder till filosofisk reflektion. Från mjölkpall till en symbol för hela solsystemet ...

Och mycket riktigt har tidskriften Sköna Hem beslutat att Spin är Årets möbel 2011 – ett av de mest prestigefyllda priserna i Sverige. Juryn bestod av industridesigner Björn Dahlström, Nationalmuseums intendent Cilla Robach, inredningsarkitekt Shideh Shaygan och Sköna Hems redaktör Dan Gordan.

Motiveringen lyder: "Den är lätt, stapelbar och har ett alldeles eget uttryck med fascinerande snurrform på faneren. Staffan Holms nyskapande Spin öppnar ett samtal mellan samtida design, tillverkningsmetoder och magin hos de gamla mästarna. Och sätter rotation på tillvaron."

Läs mer om formgivaren Staffan Holm.
Läs mer om priset i Sköna Hem.


Häng med på kalas

17 februari 2011När sträng vinter betyder hett kaffe, varma applåder och iskall champagne.

I februari är det som kallast i Stockholm, men det är också då som hela möbelvärlden ställer till med fest. Och det var så mycket värme som mötte oss på årets Stockholm Furniture Fair! Den nya kollektionen fick mängder av komplimanger och beställningar – och vår nya hylla Ivy priset Form+1 Award för bästa nyhet. Häng med på möbelmässan, prisutdelningen och på kalaset i vår Shop+Showroom på Narvavägen!


Mässans bästa nyhet

10 februari 2011

Ivy bokhylla

Fler bilder

 • Ivy bokhylla
 • Formgivaren Thomas Bernstrand
 • Formgivaren Thomas Bernstrand och Swedeses VD Peter Jiseborn
 • Claesson Koivisto Rune

Thomas Bernstrand fick Form+1 Award för sin bokhylla Ivy!

Ivy är mässans bästa nyhet

På Stockholm Furniture Fair delade tidningen Form ut priset Form+1 Award för mässans bästa nyhet. Det gick till Thomas Bernstrand för hans bokhylla Ivy för Swedese.
Enväldig jury för Form+1 Award var i år den tyska formgivarduon Osko + Deichman, som motiverade priset: "Ivy är en smart och överraskande produkt. Att den kan luta är inte bara en visuell lustighet, utan även en funktionell bonus. Vilket uttryck hyllan får bestäms av användaren. Ivy kan byggas rak, konventionellt eller helt galet".

I samband med Stockholm Furniture Fair delades också ELLE Interiör Design Pris 2011 ut. "Årets designer" blev inte mindre än tre, nämligen Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Claesson Koivisto Rune fick priset för sitt nytänkande, mångsidighet och unika talang. De har ritat många möbler för Swedese, bl a bordet Brasilia, den nya soffan Continental, soffgrupperna Berliner och Boxplay, spegeln Mira och tevagnen Teatime – för att nämna några.


Åtta nyheter i 2011 års kollektion

8 februari 2011

Nyheter 2011

Fler bilder

 • Nyheter 2011
 • Ivy bokhylla
 • Lime bord
 • Divido bord
 • Continental soffa
 • Happy soffa
 • Spin pall
 • Desirée cafébord
 • Riddle tidningshängare

I år presenterar vi åtta vackra, innovativa och intelligenta individer:

Ivy – en klurig bokhylla som kan byggas rakt – eller om man vill lutad – och som ett mirakel behövs då inga bokstöd! Form av Thomas Bernstrand.

Ett enda Lime är ett vackert bord – flera tillsammans blir en installation! Lime finns i två höjder och fyra former: kvadratiskt, rektangulärt, kilformat och som liksidig triangel. Form av Lime Studio.

Divido – ett runt och trevligt bord i två storlekar, antingen i svart eller vitt. Bordet är också blygsam flirt med Yngve Ekströms fåtölj Lamino – formgiven av Broberg & Ridderstråle.

Continental – en generös och elegant soffa som kläs i valfritt tyg eller i läder. Underrede av kromad, svart- eller vitlackad stålram. Design: Claesson Koivisto Rune.

Soffan Happy – ännu en lycklig medlem i vår omtyckta Happy-familj, formgiven av Roger Persson. Soffan finns med antingen hög eller låg rygg och kläs i tyg eller i läder.

Spin – pallen som är så komplicerad att den inte borde gå att producera. Stapelbar i all oändlighet och vacker som en skulptur, i form av Staffan Holm.

Cafébordet Desirée – kompletterar Yngve Ekströms vackra trädgårdsstol, formgiven 1954. Bordet har ett vitlackerat stålunderrede och kan användas både ute och inne.

Riddle – en magisk tidningshängare som med hjälp av snören och stoppar illustrerar gravitationen – och gör dina tidningar till ett pedagogiskt konstverk. Form av Isaac Chen.


Stockholm Furniture Fair 8–12 februari 2011

21 januari 2011

Den 8–12 februari visar vi för första gången Swedeses kollektion för 2011!

Bakom gardinen gömmer sig årets nyheter – möbler formgivna av Broberg & Ridderstråle, Thomas Bernstrand, Isaac Chen, Claesson Koivisto Rune, Staffan Holm, Lime Studio och Roger Persson. Bland det nya finns både intelligenta innovationer och möbler som vi tror kan bli internationella ikoner.

Specialinbjuden hedersgäst på årets mässa är vår formgivare Arik Levy, som bland annat ritat det vackra bordet Beam för Swedese. Arik Levy är en dynamisk och mångsysslande industridesigner, inredningsarkitekt och grafisk formgivare – född i Tel Aviv, verksam i Paris och omtalad i hela designvärlden.

Varmt välkommen att besöka oss – både på Stockholm Furniture Fair, monter A23:30 och på Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, T-bana Karlaplan.

Mässan har öppet tisdag–fredag kl 9–18 för fackbesökare och lördag 9–17 för allmänheten. Swedese Shop+Showroom har som öppet vardagar kl 11–18 (onsdag 9/2 + torsdag 10/2 också kl 18–20!) och lördag kl 11–15.
Välkommen!


Bästa boendet i Stockholm

21 januari 2011

Fler bilder

Gissa vad de snyggaste hotellen möblerar med?

Stockholms snyggaste hotell möblerar med Swedese!
Det är hög tid att boka hotellrum inför möbelmässan. I år är väl det självklara valet Nobis, det nya hotellet som uppfyller monopoldrömmen om att bygga på Norrmalmstorg. Nobis ligger enastående strategiskt för den som vill shoppa, har en perfekt cocktailbar öppen dygnet runt och en italiensk restaurang med en tryffelrisotto to die for.

Hotellet är designat av våra vänner Claesson Kovisto Rune, och här finns mycket riktigt gott om Swedese-möbler – som Mira, Olive, Olive wood, Noton, Boxplay, Desirée, Brasilia och Cartoon.

Är det fullt på Nobis vill vi tipsa om Hotell Skeppsholmen. Ligger lite längre från shoppingen, men desto närmre Moderna Museet och utsikten över vattnet är kort sagt underbar. Hotell Skeppsholmen är också inrett av Claesson Kovisto Rune och möblerar bland annat med Olive och Olive wood från Swedese.


Orgatec i Köln, 26–30 oktober 2010

9 oktober 2010

Välkommen till Swedese på Orgatec, hall 10.2, monter K040/J041!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Yngve Ekström, Monica Förster, Michael Young, Marina Bautier, Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Roger Persson, Michaël Bihain, 
Katrin Olina, Barber Osgerby, Naoto Fukasawa, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Välkommen att besöka oss i vår monter  K040/J041i Hall 10.2 på Orgatec i Köln, 26–30 Oktober 2010..

Öppet dagligen 9.00–18.00.

Välkommen!


Hem 2010

8 oktober 2010

Swedese Shop+Showroom ställer ut på Hem 2010 i Älvsjö, 7–10 oktober. Du hittar oss i monter A04:18.

Öppettider:
Torsdag 10–19
Fredag 10–18
Lör 9–18
Sön 10–17

Inspiration och information hittar du på www.hemmassan.se

Hoppas att vi ses!


Desirée Månadens möbel på Jönköpings Läns Museum

2 juli 2010

Visas i museets entré under hela juli månad 2010.

Månadens möbel är en miniutställning som visas under 2010 på Jönköpings läns museum. Utställningen är producerad av och visas i samarbete med Svensk Form Småland. Varje månad presenteras en möbel, rykande aktuella nyheter varvas med klassiker ur den småländska möbelskatten. Museet vill genom detta projekt lyfta fram länets rika möbelhistoria i ett historiskt men också samtida perspektiv.

Till juli månad har stolen Desirée, formgiven av Swedeses grundare Ynge Esktröm, valts ut.

Läs mer om utställningen på http://www.jkpglm.se/se_o_gora/2010/manadens-mobel/juli.html


Swedese Milanese

5 maj 2010Salone Internazionale del Mobile i Milano, 14–19 april 2010.Ta en titt bakom ridån

20 april 2010En imagetrycksak blir till.


Salone Internazionale del Mobile i Milano, 14–19 april 2010

15 mars 2010

Välkomna till Swedese på Salone del Mobile, Hall 8, monter D33!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Yngve Ekström, Monica Förster, Michael Young, Marina Bautier, Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Roger Persson, Bror Boije, Michaël Bihain, 
Katrin Olina, Naoto Fukasawa, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Välkommen att besöka oss i vår monter  D33 i Hall 8 på Salone Internazionale del Mobile i Milano, 14–19 April 2010..

Öppet dagligen 9.30–18.30.

Välkommen!


Swedese Shop+Showroom, 9 februari 2010

16 februari 2010Skål för den klarblåa himlen i vårt ’nya’ showroom. Och ja… alla var där! Se själv!


Stockholm Furniture Fair, 9–13 februari 2010

16 februari 2010Nyheter och klassiker, formgivare och journalister, fotografer och inköpare. Det var inte bara fåglarna som kvittrade i Swedeses monter. Hör själv!


Swedese Shop+Showroom 2010

8 februari 2010Havsblått, himmelsblått – hoppets färg är blått. Kom och titta på vår nya två- och tredimensionella utställning med både splitternya, moderna och klassiska möbler i vårt Showroom, där himlen är klar som en högtrycksdag.


Stockholm Furniture Fair, 9–13 februari 2010

22 januari 2010

Välkommen till Stockholms Furniture Fair, monter A20:30. Och inte minst till Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, T-bana Karlaplan.

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Yngve Ekström, Monica Förster, Michael Young, Marina Bautier, Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Roger Persson, Bror Boije, Michaël Bihain, 
Katrin Olina Petursdottir, Naoto Fukasawa, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Välkommen att besöka oss i vår monter A20:30 på Stockholm Furniture Fair, 9-13 februari 2010.

Öppettider:
tisdag-lördag 9-18

Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, Östermalm, håller också öppet under mässperioden.

Öppettiderna är:
Tisdag 11-18,
Onsdag 11-18, cocktail 18-20
Torsdag 11-18, cocktail 18-20
Fredag 11-18
Lördag 10-15

Välkommen!

 


Swedish Style in Tokyo 2009, 10 year anniversary

20 oktober 2009

Välkommen till Swedese på utställningen Swedish Love Stories – Swedish Interior Design, på Omotesando Hills, Tokyo, 29 oktober–3 november 2009.

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Monica Förster, Gam Fratesi, Michael Young,
Katrin Olina Petursdottir, Naoto Fukasawa, Yuriko Takahashi, Koncept samt Yngve Ekström.

Välkommen besöka Swedese på utställningen Swedish Love Stories, belägen på Event space - "Space O", Mori Building, Omotesando Hills i Tokyo, 29 oktober–3 november 2009.
Swedish Love Stories ingår som en del av Swedish Style in Tokyo arrangemangen, som i år firar 10 års jubileum.

Utställningen invigs / öppnas 29 oktober kl. 18–20.


Neue Räume 2009

20 oktober 2009

Välkommen till Swedese på mässan Neue Räume, ABB Event Halle 550 i Zürich-Oerlikon, Schweiz, 24 oktober–1 november 2009.

Swedese visar  möbler formgivna av Claesson Koivisto Rune, 
Monica Förster, Roger Persson, Michaël Bihain, Arik Levy, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Eva & Peter Moritz, Thomas Bernstarnd,
Christine Schwarzer samt Yngve Ekström.

Välkommen besöka oss i vår monter på Neue Räume i Zürich-Oerlikon.

Öppettider:
Dagligen 12–21
Lördagar och första söndagen 10–21
Sista söndagen 10–18


Hem 2009

29 september 2009

Fler bilder

Tack alla ni som besökte Swedese på Hem 2009, inrednings- och designmässan, monter B03:30 på Stockholmsmässan i Älvsjö, 1–4 oktober 2009.

Swedese visade ett urval av årets nyheter och möbler formgivna av
Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Monica Förster, 
Michaël Bihain,  Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Yuriko Takahashi, Helena Bodin, Johanna Egnell samt vår klassiker Lamino fåtölj formgiven 1956 av Swedeses grundare Yngve Ekström.

Ytterligare nyheter från Swedese visades i  utställningen "Årets Nyhet" på Nyhetstorget i monter B10:02, där besökarna kunde rösta fram sin favorit. Swedeses bidrag här var soffan Boxplay, formgiven av Claesson Koivisto Rune och rockhängaren Hanahana formgiven av Setsu & Shinobu Ito.

I "Köksliv" en stor och levande inspirationsutställning mitt i hall B, monter B08:31 formgiven av Synnöve Mork, fiann mani även från Swedese både Libri hylla av Michaël Bihain och Heaven trappstege av Thomas Bernstrand.

Öppettider 1–4 oktober 2009:

Torsdag kl 11.00–19.00
Fredag kl 09.00–19.00
Lördag kl 09.00–18.00
Söndag kl 10.00–17.00


Design Prima 2009

27 maj 2009

Välkommen till Swedese på mässan Design Prima, Islington Business Design Center i London, monter E2A, 2-4 juni 2009.

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Bror Boije, Monica Förster, Roger Persson,
Michaël Bihain, Gam Fratesi, Barber Osgerby, Arik Levy, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Helena Bodin, Johanna Egnell, 
Eva & Peter Moritz, Susann Wessely Gromark, Per Bornstein, Mattias Lind samt Yngve Ekström.

Välkommen besöka oss i vår monter E2A på Design Prima i London,
2-4 Junil 2009.

Öppettider:
Ttisdagen 11 - 20
Onsdagen 11 - 21.30
Torsdagen 11 - 16.


Dublin Interior Design & Art Fair, 15-17 maj 2009

15 maj 2009

På RDS exhibition center i Dublin ställer Swedese ut tillsammans med sin återförsäljare Duff Tisdall.

Swedese visar möbler formgivna av Michaël Bihain, Roger Persson,
Naoto Fukasawa, James Irvine, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Christine Schwarzer samt Yngve Ekström.

Mässan är öppen:
Torsdag 14 maj: 18-21 
Fredag 15 maj: 11-21
Lör-Sön: 11-18.

Välkomna!


Salone Internazionale del Mobile i Milano, 22-27 april 2009

20 april 2009

Välkommen till Swedese på Salone del Mobile, Hall 8, monter D33!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Bror Boije, Monica Förster, Roger Persson,
Michaël Bihain, Gam Fratesi, Barber Osgerby, Arik Levy, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Välkommen besöka oss i vår monter D33 i Hall 8 på Salone Internazionale del Mobile i Milano, 22-27 April 2009.

Öppet dagligen 9.30 - 18.30.


Salone Internazionale del Mobile i Milano, 22–27 april 2009

7 april 2009

Fler bilder

Tack alla ni som besökte Swedese på Salone del Mobile, Hall 8, monter D33!

Swedese visade årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Claesson Koivisto Rune, Bror Boije, Monica Förster, Roger Persson,
Michaël Bihain, Gam Fratesi, Barber Osgerby, Arik Levy, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Swedeses monter D33 i Hall 8 på Salone Internazionale del Mobile i Milano, 22–27 April 2009.

Öppet dagligen 9.30–18.30.


Boxplay

16 februari 2009

Soffa i fyra olika storlekar, samt soffpall / divandel.

Boxplay soffor och soffpall/divandel, med stålmedsunderrede.
Här i vit Elmo Nordic läderklädsel.

Formgiven av Claesson Koivisto Rune.


Edge

16 februari 2009

Fler bilder

Hyllsystem.

Edge hyllsystem för väggmontering.

I vit, svart eller silverfärgad aluminium.

Formgiven av Bror Boije.


Hanahana

16 februari 2009

Fler bilder

Rockhängare fristående eller för montering på vägg.
I vit- eller svartlaserad ask.

Formgiven av Setsu & Shinobu Ito.


Olive

16 februari 2009

Fler bilder

Olive stolens/karmstolens sitsar och ryggar framställs i tjugo individuellt olika formuttryck.

Olive finns i två grundutförande:

Olive stol i ek, med träsits eller med klädd sits,

samt

Olive stapelbar stol och karmstol i björk, på medstativ i kromat stål, med träsits eller med klädd sits.

Olive är formgiven av Claesson Koivisto Rune.


Teatime

16 februari 2009

Serveringsvagn

Serveringsvagn med stomme i vitalserad, svartlaserad eller klarlackad ask. Reptåliga vita brickor, där den övre brickan lätt kan lyftas av från vagnen och användas vid servering.

Teatime är formgiven av Claesson Koivisto Rune.


Elle Interiörs Designpris – Årets Möbel

10 februari 2009

Fler bilder

Libri hylla, formgiven av Michaël Bihain!

Hyllan Libri, formgiven av Michaël Bihain för Swedese, blew den 3 febr. 2009 av svenska Elle Interiör utsedd till Årets Möbel. 

Elle Interiörs motivering: "Enkel och sjävlklar - en hylla som är sig själv nog."

Årets Möbel - Libri - går vidare till omröstningen bland Elle Interiörtidskrifter i  alla länder för det Internationella Edida priset. Vinnare utses i samband med Möblemässan i Milano i April månad.


Stockholm Furniture Fair, 4-8 februari 2009

1 februari 2009

Välkommen till Swedese på Stockholm Furniture Fair, monter C14:41! Och, till Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, Östermalm!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Bror Boije, Monica Förster, Roger Persson, Michaël Bihain, Gam Fratesi, Barber Osgerby, Michael Sodeau, Arik Levy, Susann Wessely Gromark, Per Bornstein, Mattias Lind, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir samt Yngve Esktröm.

 

Välkommen att besöka oss i vår monter C14:41 på Stockholm Furniture Fair, 4-8 februari 2009.

Öppettider:
onsdag-fredag 9-18,
lördag 9-17 och
söndag 10-16.

Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, Östermalm, håller också öppet under mässperioden.

Öppettiderna är:
Onsdag 11-18, cocktail 18-20
Torsdag 11-18, cocktail 18-20
Fredag 11-18
Lördag 10-15

Välkommen!

 


Stockholm Furniture Fair, 4–8 februari 2009

18 januari 2009

Fler bilder

Tack alla ni som besökte Swedese på Stockholm Furniture Fair, monter C14:41! Och, på Swedese Shop+Showroom på Narvavägen 10, Östermalm!

Swedese visade årets nyheter och möbler formgivna av Setsu & Shinobu Ito, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Bror Boije, Monica Förster, Roger Persson, Michaël Bihain, Gam Fratesi, Barber Osgerby, Michael Sodeau, Arik Levy, Susann Wessely Gromark, Per Bornstein, Mattias Lind, Michael Young, Katrin Olina Petursdottir samt Yngve Esktröm.

 

Så här såg det ut i Swedeses monter C14:41 på Stockholm Furniture Fair, 4–8 februari 2009.

 


Möbler från Swedese visas på IMM mässan i Köln

18 januari 2009

Fler bilder

På den internationella Möbelmässan IMM i Köln, 19-25 januari 2009, visas Swedesemöbler på två utställningar som ingår i mässan:

På "Informed by Cologne" Trend Show, som visas på mässans Boulevard, ingår CARTOON fåtölj, formgiven av GamFratesi, som en representant för 2009 års trender.

I Fractal Lounge, designad av Arik Levy, och belägen i Rheinauhafen, Hall 11, Im Zollhafen 5-9, Köln, finner man två BEAM bord i oljad ek.


The Sleep Event 4-5 November 2008 i London

29 oktober 2008

Välkommen till Swedese på The Sleep Event, monter G 20, på Business Design Centre, Upper Street, Islington, London N1!

Swedese visar årets nyheter och andra möbler formgivna av Michael Bihain, GamPlusFratesi, Roger Persson, BarberOsgerby, Monica Förster, Katrin Olina Petursdottir, Michael Young och Thomas Bernstrand.


Öppettider: tisdagen 9-21, onsdagen 9-18.

 


Orgatec 21 - 25 oktober 2008 i Köln

24 september 2008

Välkommen till Swedese på Orgatec, monter K 040 / J 041 i Hall 10.2!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Michael Bihain, GamPlusFratesi, Roger Persson, Susann Wessely, Per Bornstein, Mattias Lind, BarberOsgerby, Naoto Fukasawa, Arik Levy, Katrin Olina Petursdottir, Michael Young, Monica Förster, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Välkommen att besöka oss i hall 10.2, monter K 040 / J 041 på Orgatec fackmässa i Köln, 21-23 oktober 2008. Öppettider dagligen 9-18.


Bolig Magasinets Design Awards – Bedste Upcoming

5 september 2008

Denna utmärkelse har 2008 gått till designerduo GamPlusFratesi!

Formgivarna Stine Gam och Enrico Fratesi har förärats årets utmräkelse som "Bedste Upcoming" desiogners.
En av Swedeses nyheter är i år fåtöljen Cartoon, som är en av GamPlusFratesis första produkter som gått i tillverkning. Den finns under Copenhagen Furniture Festival att se och provsitta på Swedeses showroom i Köbenhamn:

Sankt Jörgens Gård
Sankt Jörgens Allé 5C, 2 tr
1615 Köpenhamn V

Samt tilllsammans med övriga vinnare av Bolig Magasinets Design Awards i en utställning på:

Normann Copenhagen
Österbrogade 70
2100 Österbro

Utställningen fortsätter sedan till:

Dansk Design Center
HC Andersens Boulevard 27
1553 København V

Där den visas 9-28 september 2008.


Copenhagen Furniture Festival

29 augusti 2008

Festivalen pågår 5-7 september 2008

Fredag 12-20, Lördag 10-17, Söndag 12-17

Swedese deltager i Copenhagen Furniture Festival, 5-7 september 2008.

Välkomna att besöka Swedeses showroom och se våra nyheter på:

Sankt Jörgens Gård
Sankt Jörgens Allé 5C, 2 tr
1615 Köpenhamn V

Bland andra nyheter visar vi här fåtöljen Cartoon, formgiiven av GamPlusFratesi, vilka blivit nominerade till Bolig Magasinets Design Awards, i kategorin Bedste Upcoming!

Hela Köbenhamn blir ett showroom, när Copenhagen Furniture Festival är värd för en weekend med möbeluställningar och evenemang. Gå en promenad genom ett stort utbud av designupplevelser eller hoppa på festivalbussen som kör från plats till plats!

Anmäl dig via SMS för att få ett svars-SMS som blir din inträdesbiljett till showrom, utställningar och festivalbussar.

Läs mer på http://www.copenhagenfurniturefestival.dk


Salone Internazionale del Mobile 2008 i Milano

22 april 2008

Swedese ställde ut på Salone Internazionale del Mobile i Milano, 16-21 april 2008.

Swedese visade årets nyheter och möbler formgivna av Michael Sodeau, Michael Bihain, GamPlusFratesi, Roger Persson, Susann Wessely Gromark, Per Bornstein, Mattias Lind, BarberOsgerby, Naoto Fukasawa, Arik Levy, Katrin Petursdottir, Michael Young, Monica Förster, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Bernstrand samt Christine Schwarzer.

Så här såg det ut i vår monterr D33, belägen i Designpaviljongen 8!

Stort TACK till alla er som besökte oss där!


Libri hylla nominerad till 2008 års Design S/Swedish Design Award

2 april 2008

Den svenska designutmärkelsen Desig S/Swedish Design Award premierar för andra gången de bästa exemplen på svensk design. Bland mer än 200 anmälda bidrag har 19 nominerade valts ut av en namnkunning jury som leds av professor Kersti Sandin Bülow. I juni månad premieras ett antal av de nominerade med utmärkelsen Design S.

Design S/Swedish Design Award instiftades 2006 av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Svensk Form och Sveriges Reklamförbund. Syftet med utmärkelsen är att främja designutvecklingen i Sverige och att lyfta fram designens betydelse för funktion, kommunikation och affärer. Design S fokuserar på designens problemlösande funktion, bra design skapar bättre hållbarhet, större nytta för användaren och mervärde för varumärket. 


Lamino - Läsarnas Favorit

1 april 2008

Skriver tidskriften Antikvärlden i sitt nr. 4/2008.

I Antikvärlden nr. 2/2008 hade de en artikel om de tio mest populära designmöblerna från 1900-talet. I anslutning till artikeln ombads tidningens läsare att gå in på Antikvärldens webbsida och rösta på sina personliga favoriter. Den möbel som de flesta röstade på var Lamino fåtölj, formgiven 1956 av Swedeses grundare Yngve Ekström.

Övriga möbler som deltog i omröstningen var Ägget fåtölj, Jetson fåtölj , Stringhyllan, Pernilla stol, Fladdermusfåtöljen, Myran stol, Lilla Åland stol, Superellipsbordet samt Sjuan stol.


YNGVE EKSTRÖM - inte bara Lamino

7 mars 2008

Denna utställning som innehåller möbler av den välkände designern Yngve Ekströms formgivning visas under perioden 7 mars - 6 april 2008 på Smålands Konstarkiv, Jönköpingsvägen 41, Värnamo.

Vernissage fredagen den 7 mars kl. 18.00.

Invigning kl. 18.30 av Brita-Lena Ekström och Sven Lundh.

Utställningen arrangeras av Vandalorum.

Yngve Ekström är född den 16 juni 1913 i Hagafors Småland, där Sveriges äldsta möbelfabrik är belägen. Medärvd känsla för snickeri och hantverk gav som naturlig följd en allsidig praktik på området. Bredvid sitt arbete bedrev Yngve Ekström studier i främst teckning, skulptur, målning, musik och konsthistoria med efterhand huvudsaklig inriktning mot heminredning. Yngve Ekström vann två första pris i Hemslöjdsförbundets modellpristävlan 1953. Han framträdde samma år som formgivare med en utställning arrangerad av Lena Larsson på NK bo. Under åren har Yngve Ekström varit representerad på utställningar som arrangerats av museer i Jönköping, Stockholm, Göteborg, Amsterdam, London, München, Wien, Belgrad o.a.

Tillsammans med sin broder Jerker startade han 1945 Swedese Möbler AB i Vaggeryd. Han har under alla år haft ansvaret för Swedeses kollektion. Fåtöljen Lamino, som i dec. 1999 blev utsedd till århundradets möbel av Sköna Hems läsare, designades av Yngve Ekström redan 1956. Den står idag representerad i Nationalmuseums permanenta samlingar.


Forum AID +1 Award

19 februari 2008

På Stockholm Furniture Fair 2008 tilldelades Swedese priset för årets bästa nya inredningsobjekt!

Libri hylla formgiven av Michael Bihain förärades priset för årets bästa nya produkt på Stockholm Furnitrue Fair 2008. Enväldig jury var förra årets pristagare, formgivaren Damien Williamson.

Det var sjunde året i rad som detta pris delades ut av tidskriften Forum AID,

På bilden från prisceremonin här intill ser ni från vänster formgivaren Damien Williamson, Swedeses VD Peter Jiseborn och Forum AIDs Chefredaltör Daniel Golling.


Nyhet 2008 - Libri hylla

19 februari 2008

Libri hylla i vit- elller svartlackad ask kan användas som en solitär hylla fäst mot vägg. Kan också kombineras med fler Libri-hyllor i bredd mot vägg eller rakt ut från vägg som rumsavdelare eller rygg mot rygg för att bli en fristående hyllmöbel. Benen är försedda med justeringsmån för ojämna golvytor, som kan ställas in efter det att hylllan monterats.

Formgiven av Michael Bihain.


Nyhet 2008 - Cartoon fåtölj

19 februari 2008

Cartoon fåtölj i massiv ek eller svartbets har ett överdimensionerat ryggstöd med knappar i.

Formgiven av Stine Gam och Enrico Fratesi, som också kallar sig GamPlusFratesi


Nyhet 2008 - Flow vilfåtölj

19 februari 2008

Flow vilfåtölj i ek eller svartbets kan kläs i tyg eller läder och erbjuder som tillval en liten, fast bordsbricka.

Formgiven av Michael Sodeau.


Nyhet 2008 - Happy stapelbar stol och karmstol

19 februari 2008

Happy stapelbar stol och karmstol, med sits helt i trä eller helt klädd i tyg eller läder. Denna stapelbara stol, tillverkad i 3D fanér, kompletterar Happy- serien med fåtöljer, barpallar och karmstol

Formgiven av Roger Persson.


Nyhet 2008 - Torso karmstol

19 februari 2008

Torso karmstol på hjulstativ, som kan kläs i tyg eller läder, kompletterar Torso fåtölj och modulsoffa-system.

Formgiven av Susann Wessely, Per Bornstein och Mattias Lind.

.


Stockholm Furniture Fair 6-10 februari 2008

24 januari 2008

Välkommen till Swedese på Stockhom Furniture Fair, monter C14:41! Och, till Swedese shop+showroom på Narvavägen 10, Östermalm!

Välkommen till Swedese på Stockholm Furniture Fair, monter C14:41! Och, till Swedese shop+showroom på Narvavägen 10, Östermalm!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Michael Sodeau, Michael Bihain, GamPlusFratesi, Roger Persson, Susann Wessely, Per Bornstein, Mattias Lind, BarberOsgerby, Naoto Fukasawa, Arik Levy, Katrin Petursdottir, Michael Young, Monica Förster, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Bernstrand, Christine Schwarzer samt Eva & Peter Moritz.

Välkommen att besöka oss i vår monter C14:41 på Stockholm Furniture Fair, 6-10 februari 2008.

Öppettider:
onsdag-fredag 9-18,
lördag 9-17 och
söndag 10-16.

Swedese shop+showroom på Narvavägen 10, Östermalm, håller också öppet under mässperioden.

Öppettiderna är:
Onsdag 11-18, cocktail 18-20
Torsdag 11-18, cocktail 18-20
Fredag 11-18
Lördag 10-15

Välkommen!


100% Design i Tokyo

25 oktober 2007

Swedese ställer ut på mässan 100% Design i Tokyo, 31 okt. - 4 nov. 2007.

Med adress Jingu Gaien i centrala Tokyo, i monter 2-18 visar vi årets nyheter och möbler formgivna av Edward Barber, Jay Osgerby, Arik Levy, Monica Förster, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Bernstrand, Michael Young, Katrin Petursdottir och Yngve Ekström. Mässan håller öppet varje dag 10.00 - 21.00. Välkommen!

100% Design Blueprint Best Interior Product Award

24 september 2007

Swedese har fått priset för Bästa Inredningsobjekt - Glove fåtölj!

Glove fåtöljen formgiven av Edward Barber och Jay Osgerby blev framröstad som Bästa Inredningsobjekt på 100% Design mässan i London!

Juryn bestod av Sarah Gaventa från Cabe Space, Martino Gamper, designer, Gareth Williams, curator på V&A, David Nicholls från the Daily Telegraph, Chrystima Schmidt från Skandium och Tim Ambrahams redaktör på Blueprint.


100% Design i London

4 september 2007

Swedese ställer ut på mässan 100% Design i London, den 20 - 23 september 2007.

På Earl's Court i monter J 46 visar vi årets nyheter och möbler formgivna av Edward Barber, Jay Osgerby, Arik Levy, Roger Persson, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Bernstrand, Susann Wessely, Per Bornstein, Mattias Lind, Monica Förster, Michael Young och Katrin Petursdottir. Fåtöljen Glove formgiven av Braber, Osgerby har nominerats till 100% Design Blueprints Best Product Award 2007.

Välkommen!


Casa Cor

29 augusti 2007

Swedese medverkar med möbler i den temporära designutställningen, som pågår 1 september - 14 oktober i Stockholm.

Denna designutställning som har sitt urspung i Braslilien försigår i det vackra T-house på Engelbrektsplan 1 i Stockholm, där 40 av Sverige skickligaste arkitekter och designers har inrett 40 rum. Ett hem för en fiktiv familj med många olika intressen, hobbies och passioner. I "Frukostrummet" som inretts av Pia Amselll och Barbro Wesslander finner ni Bilbao fåtölj och pall, formgiven av Joel Karlsson för Swedese.

Utställningen, som premiäröppnar 1 september, håller öppet:
tisdag - söndag 11.00 - 21.00.

Efter utställningens slut rivs miljöerna och en mängd möbler och andra inredningsprodukter kommer att auktioneras bort. Behållningen från auktionen går till Childhood Foundation. 


SUEDESIGN, Paris

5 juni 2007

Swedese visar sina nyheter för den franska marknaden på utställningen SUEDESIGN på Centre Culturel Suédois i Paris, den 12 - 15 juni 2007.

Tio av Sverige framgångsrikaste design- och möbelföretag visar sina nyheter på minimässan SUEDESIGN som visas i den unika miljön på Centre Culturel Suedois, beläget i centrala Paris.

SUEDESIGN är den första Parisutställningen som visar ett utbud av svensk formgivning, inredningsdesign och möbler för både kontor och offentliga miljöer, från det klassiska till det mest nyskapande.

Utställningen riktar sig främst till inbjudna företag, arkitekter, distributörer och media, men kommer också vara öppen att besöka för allmänheten på nedan angivna tider.

Välkommen till SUEDESIGN
Centre Culturel Suédois,
11 Rue Ravenne
75003 Paris

Öppettider:

12 juni, 10.00 - 21.00, endast för fackbesökare
13-15 juni, 10.00 - 12.00 för fackbesökare
13-15 juni, 12.00 - 18.00 öppet för allmänheten

Officiell website:

http://www.swedishtrade.se/suedesign2007/


Nyheter 2007

8 maj 2007

Fler bilder

Under 2007 presenterar Swedese följande nyheter

Fold, fåtölj med armstöd, hjul och skrivskiva
Fold, klädd karmstol
Fold, klädd stol

Glove, fåtölj i filt

Happy, karmstol med nya underreden

Heaven, fristående stege

Mira, fristående spegel

Open, ståbord

Sono, akustikpanel

Torso, sektionssoffa och fåtölj


Copenhagen International Furniture Fair

7 maj 2007

Swedese ställer ut sina nyheter på Copenhagen International Furniture Fair, Hall C, monter C2-005 på Bella Center, 10-13 maj 2007.

Swedese visar möbler formgivna av Edward Barber, Jay Osgerby,
Naoto Fukasawa, Monica Förster, Arik Levy, Michael Young,
Katrin Petursdottir, Roger Persson, Mårten Claesson, Eero Koivisto,
Ola Rune, Susann Wessely, Per Bornstein, Mattias Lind,
Eva & Peter Moritz samt Christine Schwarzer.

Välkomna!


Salone Internazionale del Mobile i Milano

12 april 2007

Swedese ställer ut sina nyheter i hall 8, monter D33 på Salone Internazionale del Mobile i Milano, 18-23 april 2007.

Swedese visar möbler formgivna av Edward Barber, Jay Osgerby,
Naoto Fukasawa, Monica Förster, Arik Levy, Michael Young,
Katrin Petursdottir, Roger Persson, Mårten Claesson, Eero Koivisto,
Ola Rune, Susann Wessely, Per Bornstein, Mattias Lind,
Eva & Peter Moritz samt Christine Schwarzer.


Ny bok om Yngve Ekström ute nu!

7 mars 2007

På spaning efter Lamino Om möbelformgivaren Yngve Ekström

I boken "På spaning efter Lamino" berättar journalisten Brita-Lena Ekström om sin far Yngve Ekströms liv och verk, om möbelskapande i den småländska myllan och om företagandets villkor.

Det är en spännande resa genom en dynamisk epok i svensk formgivningshistoria och möbelindustri. Det är också en personlig berättelse om en skapande människas vision för en bättre värld, mot bakgrund av det svenska folkhemmet och det moderna samhällets nya behov för hem och offentlig miljö.

Boken ges ut av Bokförlaget Arena.


Stockholm Furniture Fair 7-11 februari 2007

6 februari 2007

Välkommen till Swedese på Stockholm Furniture Fair, monter C14:41! Och, till Swedese shop+showroom på Narvavägen 10, Östermalm!

Swedese visar årets nyheter och möbler formgivna av Edward Barber,
Jay Osgerby, Naoto Fukasawa, Arik Levy, Michael Young,
Katrin Petursdottir, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune,
Roger Persson, Monica Förster, Susann Wessely, Per Bornstein,
Mattias Lind, Christine Schwarzer, Eva, Peter Moritz och Yngve Ekström.

Välkommen att besöka oss i vår monter C14:41 på Stockholm Furniture Fair, 7-11 februari 2007. Öppettider:
onsdag-fredag 9-18, lördag 9-17 och söndag 10-16.

Swedese shop+showroom på Narvavägen 10, Östermalm, håller också öppet under mässperioden. Öppettiderna är:
Onsdag 11-18, cocktail 18-20
Torsdag 11-18, cocktail 18-20
Fredag 11-18
Lördag 10-15

Välkommen!


Miljömärkning Svanen på Swedeses möbler

23 oktober 2006

Alltsedan hösten 2006 har Swedese miljömärkningslicensen Svanen för ett antal modeller i kollektionen. Enligt kriterierna för "möbler och inredning 3.2" har Swedese uppnått normerna för miljömärkning enligt Svanen,
licens nr. 331035,1.

Licensen gäller för följande möbler:

Accord stol och karmstol
Annino bord
Corda stol och karmstol
Lamino fåtölj och pall
Lamini barnfåtölj och pall
Laminett karmstol
Lamello fåtölj och pall
Melano fåtölj och pall
Primo fåtöljer, pall och soffor