25 chefredaktörer hyllar GamFratesi

23 april 2013

På Milanomässan i år hade vi premiär för vår nya borste Baffi, designad av GamFratesi. Strax därefter bestämde sig chefredaktörerna på all världens ELLE-interiörtidningar att ge sitt fina Edida-pris “Young Designer Talent of the Year“ just till våra dansk-italienska vänner Stine Gam och Enrico Fratesi.

I år var det elfte gången de samlades, alla de 25 chefredaktörerna på ELLE:s inredningstidningar världen över. Där fanns bland annat franska och brittiska ELLE Decoration och svenska ELLE Interiör – och med sig i bagaget hade de varje lands eget ELLE Designpris. Dessa priser är nominerade för ”Elle Deco International Design Awards”, Edida-priset, som röstas fram av de många chefredaktörerna. Edida delas ut i 13 olika kategorier, som alla publiceras i en speciell upplaga av ELLE Decoration.

Priset för vackraste golv gick till Claesson Koivisto Rune, som gjort en lång rad vackra möbler för oss. Bland annat visade vi stolen Röhsska och en ny version av spegeln Mira på Milanomässan.

Ett av de finaste priserna, "Årets unga design-talang", gick som sagt till GamFratesi. Men förresten… "unga talanger"? Vi tycker att de är rätt etablerade! Redan 2008 ritade GamFratesi den uppmärksammade fåtöljen Cartoon för oss, och vi har följt dem sedan dess. 

Stine Gam är född i Köpenhamn 1975 och har en master i möbeldesign på Arkitekturhögskolan i Aarhus i Danmark. Enrico Fratesi är född i Pesaro i Italien 1978. Han studerade arkitektur på universitetet i Florens och tog examen med en master i industridesign på universitetet i Ferrara. Deras studio ligger i Köpenhamn, men deras objekt produceras världen över, i realiteten pendlar paret Gam & Fratesi ständigt mellan sina bägge hemländer.

Vi gratulerar förstås både GamFratesi och Claesson Koivisto Rune!